Spinnenangst

Beschrijving

Bent u erg bang voor spinnen? Vermijdt u daarom activiteiten en plaatsen waar u spinnen tegen kunt komen? De UvA PsyPoli voert een onderzoek uit naar de behandeling van spinnenangst met het gebruik van propranolol, gericht op een blijvende afname van de angstklachten. Hiervoor zijn wij op zoek naar deelnemers. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Als u geïnteresseerd bent in onze behandeling voor spinnenangst, kunt u zich aanmelden via onderstaande link. Via de link komt u bij een korte vragenlijst om te bepalen of de behandeling effectief voor u kan zijn. Deze vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten en is geheel vrijblijvend. U kunt dus later altijd nog besluiten niet mee te doen aan het onderzoek.

Voor meer informatie over het onderzoek kunt u onderstaande pagina lezen.

Deelnemers

Wij zoeken mensen tussen de 18 en 55 jaar die last hebben van spinnenangst en verder lichamelijk en geestelijk gezond zijn. Aan deelname van het onderzoek zijn geen kosten verbonden. Alle gegevens worden uiteraard anoniem verwerkt.  

Onderzoek

Met dit onderzoek kijken we naar de effectiviteit van een nieuwe behandeling voor spinnenangst. Tijdens deze behandeling wordt u kort aan een spin blootgesteld en daarna krijgt u eenmalig een propranolol pil (bètablokker) of placebo. Deze behandeling verschilt van zowel (1) de standaard gedragstherapie waarbij u langdurig aan een spin wordt blootgesteld als van (2) de behandeling met medicijnen waarbij u dagelijks een anti-angstpil slikt.

In dit onderzoek is het mogelijk dat u een placebo (neppil) ontvangt. Als u inderdaad de placebo-pil ontvangt dan krijgt u daarna alsnog de behandeling met de propranolol pil.

Meedoen?

U kunt zich aanmelden door hieronder naar de vragenlijst te gaan. Voor meer informatie, of vragen over dit project kunt u contact opnemen met met ons secretariaat T: 020 525 6280, E: secretariaatpsypoli@uva.nl.

Wilt u niet meedoen aan onderzoek, maar bent u op zoek naar een behandeling voor uw angst, dan verwijzen we u graag door naar Kindt Clinics (www.kindtclinics.com, E: info@kindtclinics.com). Onze hoofdonderzoeker van de PsyPoli (Merel Kindt) heeft een particuliere kliniek opgericht in de Pijp in Amsterdam, waar nu dezelfde behandeling wordt aangeboden.