Slapeloosheid

Op dit moment zoeken wij geen nieuwe deelnemers voor deze studie.

Chronische slapeloosheid is een probleem voor veel mensen en brengt veel klachten met zich mee. Cognitieve gedragstherapie blijkt een effectieve behandeling te zijn voor veel mensen met slaapproblemen. In dit onderzoek gaat de Universiteit van Amsterdam bekijken in hoeverre een onderdeel van deze behandeling ook succesvol is in het verhelpen van stemmingsklachten. Het is namelijk zo dat slecht slapen vaak zorgt voor een sombere stemming, maar het kan ook zijn dat een sombere stemming zorgt voor slechter slapen. Belangrijk is het daarom om te onderzoeken in hoeverre stemmingsklachten met een behandeling tegen slapeloosheid verholpen kunnen worden.

Dr. Jaap Lancee, onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam: ‘Uit onderzoek is bekend dat insomnie met de juiste training goed te behandelen is. Vooral op lange termijn is dat effectiever en een stuk gezonder dan slaappillen. We kijken nu wat de effecten van deze behandeling zijn op somberheidsklachten .

Als u geïnteresseerd bent in onze behandeling tegen slapeloosheid, kun u zich inschrijven via onderstaande link. Via deze link komt u terecht bij een korte vragenlijst om te bepalen of onze behandeling mogelijk geschikt is voor u. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 5-10 minuten en is geheel vrijwillig. Ook wanneer u de vragenlijst heeft ingevuld, of op elk moment later in het proces, kunt u alsnog besluiten om niet deel te nemen aan het onderzoek.
Voordat u beslist of je mee wilt doen, is het verstandig om goed te lezen wat het onderzoek precies inhoudt. In deze bijlage kunt u alle informatie over het onderzoek vinden: Proefpersoon informatie slaapproblemen