Onverwerkt verlies

Beschrijving

In sommige gevallen is het erg moeilijk om een verlies goed te verwerken. U blijft er dan langdurig last van houden. Dit kan zich onder meer uiten in plotseling opkomende gedachten aan iemand, iemand niet kunnen loslaten, nog vaak aan iemand denken, sterke negatieve emoties bij een herinnering of beeld van iemand.

Actief werken met uw gevoelens zou een oplossing kunnen bieden. Wij onderzoeken een methode om verlies te verwerken aan de hand van uw emoties. De methode is gericht op het volledig toelaten en accepteren van de lichamelijke sensaties die bij uw emoties horen. Dit doen we door u op rustige wijze door die sensaties heen te leiden. Anders dan bij sommige lichaamsgerichte therapieën is er geen fysiek contact tussen de deelnemer en therapeut.

Deelnemers

Wij zijn op zoek naar mensen vanaf 16 jaar oud. U heeft 6 maanden of langer geleden iemand verloren. Bijvoorbeeld door overlijden of het verbreken van een relatie. Maar u heeft het verlies nog niet goed (genoeg) kunnen verwerken. U heeft er bijvoorbeeld meer last van dan u of mensen uit uw omgeving gebruikelijk vinden.

U bent momenteel niet in behandeling bij een psycholoog voor het verlies. Ook is er bij u in de afgelopen 5 jaar geen diagnose van een psychische stoornis of persoonlijkheidsstoornis gesteld door een psycholoog of psychiater. 

 De behandeling bestaat uit 3 afspraken bij de PsyPoli. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Eventuele reiskosten vergoeden we tot maximaal 50 euro.

 Meedoen?

Heeft u interesse, dan kunt u een vragenlijst invullen om te bepalen of u in aanmerking komt om mee te doen. Wij nemen daarna contact met u op.