Muizenfobie

Beschrijving

Bent u erg bang voor muizen? Vermijdt u daarom activiteiten en plaatsen waar u muizen tegen kunt komen, of hebt u hier anderszins in het dagelijks leven last van? De UvA PsyPoli voert een onderzoek uit naar de behandeling van muizenangst met het gebruik van propranolol, gericht op een blijvende afname van de angstklachten. Hiervoor zijn wij op zoek naar deelnemers. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Als u geïnteresseerd bent in onze behandeling voor muizenangst, kunt u zich aanmelden via onderstaande link. Via de link komt u bij een korte vragenlijst om te bepalen of de behandeling effectief voor u kan zijn. Deze vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten en is geheel vrijblijvend. U kunt dus later altijd nog besluiten niet mee te doen aan het onderzoek.

Voor meer informatie over het onderzoek kunt u onderstaande pagina lezen.

Deelnemers

Wij zoeken mensen tussen de 18 en 55 jaar die last hebben van muizenangst en verder lichamelijk en geestelijk gezond zijn. Aan deelname van het onderzoek zijn geen kosten verbonden, u krijgt een gratis behandeling. Alle gegevens worden uiteraard anoniem verwerkt.  

Onderzoek

Met dit onderzoek kijken we naar de effectiviteit van een nieuwe behandeling voor muizenangst. Tijdens deze behandeling wordt u kort aan een muis blootgesteld en daarna krijgt u eenmalig een propranolol pil (bètablokker). Deze behandeling verschilt van zowel (1) de standaard gedragstherapie waarbij u langdurig aan een muis wordt blootgesteld als van (2) de behandeling met medicijnen waarbij u dagelijks een anti-angstpil slikt.

In dit onderzoek is het mogelijk dat u in een controlegroep zit waarbij we niet verwachten dat de behandeling effectief is. Als u inderdaad in de controlegroep zit dan krijgt u daarna de kans om nogmaals de behandeling te ondergaan waarbij de wel resultaten verwachten.

Meedoen?

U kunt zich aanmelden door hieronder naar de vragenlijst te gaan. Voor meer informatie, of vragen over dit project kunt u contact opnemen met de onderzoeker Lotte Stemerding (E: l.e.stemerding@uva.nl).